Online Monitoring

Normec AquaServa > Waterveiligheid > Online Monitoring

Legionellabeheersing met intelligente sensoren

Legionellabeheersing is van groot belang voor de veiligheid van de gebruikers van uw gebouw. Goede preventie van legionella is arbeidsintensief, zorgt voor een hoop administratie en is duur. Het zou toch geweldig zijn als dit sneller, slimmer en efficiënter kan?

 

Door online te monitoren krijgt u eenvoudig grip op legionella in uw installaties. Met intelligente sensoren kunt u 24/7 per tappunt monitoren of er genoeg water door de leidingen gaat, en hoe het staat met de temperaturen. Handmatige metingen zijn verleden tijd: uw gebouwbeheerder hoeft niet meer zelf alle tappunten te meten en bij te houden in de logboeken. Het gaat allemaal automatisch.

Normec-AquaServa-Waterveilgiheid-AsOnline-nieuw-2-350x245 2019

Totale controle door online te monitoren

De intelligente sensoren die Normec AquaServa op strategische plekken bevestigt, monitoren de gehele waterinstallatie en in het dashboard heeft u altijd en overal inzicht in de actuele gegevens. Indien er extra spoelingen nodig zijn of als er een temperatuur afwijkt van de norm ontvangt u automatisch een waarschuwing per e-mail, zodat u direct kunt ingrijpen. U kunt vanaf uw PC, tablet of smartphone op ieder moment van de dag zien hoe uw waterinstallaties presteren en waar eventuele acties nodig zijn. Zo krijgt u echt de totale controle!

Normec-AquaServa-Waterveilgiheid-AsOnline-nieuw-2019

Kostenbesparend, makkelijk in gebruik

Het door Normec AquaServa ontwikkelde systeem van online monitoring met intelligente sensoren is een nieuw en beter alternatief voor de traditionele arbeidsintensieve en dure legionellabestrijding. Ons systeem werkt met behulp van Internet of Things (IoT) technologie en is eenvoudig te installeren (plug & play). Bovendien heeft u geen simkaarten of elektriciteitskabels nodig.

 

Het dashboard van de online omgeving is overzichtelijk en vanaf elk device eenvoudig te gebruiken. Hiermee wordt het beheer van uw waterinstallatie een fluitje van een cent.

 

  • Sensoren op strategische plekken in de waterinstallatie
  • Overal via internet toegang, gebruikersvriendelijk dashboard
  • Notificaties via e-mail met te ondernemen acties
  • Besparen van arbeidsuren, beheerskosten, water en energie
  • Zekerheid van een effectieve legionellabestrijding

Legionellapreventie met slimme kranen

Het concept is nog verder uit te breiden door slimme kranen, toiletten en douches te plaatsen die elke 24 tot 72 uur automatisch worden doorgespoeld. Hierdoor hoeft uw beheerder niet meer zelf door het hele gebouw te lopen om de leidingen door te spoelen. Dat bespaart nog eens extra tijd en kosten. Met de intelligente sensoren kunt u eenvoudig de automatische spoelingen registreren en checken of alles goed verloopt. Zo heeft u een totaalpakket voor de complete ontzorging van uw legionellapreventie!

Slim gebouwbeheer met Online Monitoring

Wilt u een volledig geïntegreerde en slimme omgeving in uw gebouwen voor de veiligheid en het comfort van de eindgebruiker van uw gebouw? Online monitoring is niet alleen te gebruiken voor uw waterinstallatie, maar ook uit te breiden naar andere toepassingen binnen uw gebouw. Denk aan een gezond binnenklimaat, brandveiligheid en het beheer van gas- en elektra-installaties.

Wilt u ook digitaal en automatisch uw metingen uitvoeren?

Wilt u meer informatie over deze tijd- en kostenbesparende software, neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel 088 – 006 2550.