Filter handdouche

Normec AquaServa > Waterveiligheid > Filter handdouche

Filter Handdouche

Normale legionella preventie maatregelen zijn soms onpraktisch of onmogelijk

Om een uitbraak van te voorkomen schrijft de wet voor dat er geen stilstaand water in de doucheleidingen mag staan. Daarnaast dienen er preventief beheermaatregelen uitgevoerd te worden. Zo nodig moeten de leidingen en/of gespoeld worden met heet water boven de 80 graden. Het komt vaak voor dat deze structurele aanpassingen onpraktisch of onmogelijk zijn.

 

Gebruik daarom filters aan het gebruikerspunt en voorkom een uitbraak

Filtratie aan het gebruikerspunt (“point-of-use” filtratie) is optimale oplossing om uitbraken te voorkomen. Hierbij kunt u denken aan filters in handdouches, keukendouches en kranen.

Normec AquaServa heeft een duidelijke visie: “Er zijn geen toevoegingen aan het water nodig om onder schoon water te douchen”. Sterker nog, toevoegingen kunnen leiden tot vervelende bijeffecten en zelfs averechtse resultaten. Daarom raden wij ten sterkste aan om “point of use” – filterdouches toe te passen.

Normec AquaServa Waterveiligheid Filter Handdouche 4a
Normec-AquaServa-Waterveiligheid-Filter-Handdouche
Normec AquaServa Waterveiligheid Filter Handdouche

Point-of-use filters van Normec AquaServa

De  “point-of-use”-filters zorgen voor schoon, bacterievrij water aan het gebruikerspunt zónder aanpassingen aan de installatie en zónder toevoegingen aan het water. In de meeste gevallen is dit de goedkoopste oplossing. Tevens kunnen de filters een tijdelijke oplossing bieden in geval van een eenmalige besmetting. Na bestrijding kunnen de filters eenvoudig worden verwijderd.

De “point of use” filtersystemen zijn beschikbaar in handdouches, wanddouches, douchepanelen, knijpdouches en in kraanuitvoering. Ongeacht de status van het leidingwerk en de kwaliteit van het water is de gebruiker verzekerd van veilig water op de punten waar deze producten zijn geplaatst.

Normec AquaServa filterproducten beschikken over de volgende eigenschappen

  • 100% legionella werend
  • Filters met lange levensduur
  • Waterbesparend met behoud van comfortabele waterstroom
  • Hoogwaardige kwaliteit en design met gecertificeerde technieken.

 

Deze producten sluiten perfect aan bij de wettelijke verplichting tot beheersmaatregelen en kunnen zorgen voor vrijstelling van taken als periodiek spoelen van bepaalde tappunten. De producten kunnen los worden besteld of door onze monteurs worden geplaatst.

Normec AquaServa Waterveiligheid Filter Handdouche 2

Meer informatie?

Bekijk hier onze projecten en de sectoren waarin we werkzaam zijn. Voor meer informatie kunt u bellen met 088 – 00 62 500 of laat uw gegevens achter via ons contactformulier.