Boilerreiniging

Normec AquaServa > Waterveiligheid > Boilerreiniging

Boilerreiniging

Boilerreiniging is jaarlijks verplicht, waarom?

Als gebouweigenaar bent u verplicht jaarlijks uw boiler te laten reinigen van sediment. Sediment is namelijk een voedingsbodem voor bacterien als legionella. Om die reden stelt de overheid reiniging hiervan verplicht in de NEN1006 en het Waterwerkblad 1.4G. Waarborg ook uw waterkwaliteit met een boilerreiniging door Normec AquaServa!

Normec AquaServa Waterveiligheid Boilerreiniging

Wat houdt een boilerreiniging door Normec AquaServa in?

Bij een boilerreiniging zullen wij uw boiler inblokken. Uw boiler wordt daarmee geisoleerd van de rest van de waterinstallatie. Vervolgens vullen wij de boiler op met Gastroline (zuur). Dit zuur wordt net zo lang gecirculeerd totdat de inwendige aanslag is opgelost. Daarna spoelen wij de boiler uit totdat er geen ontkalkingsmiddel meer aanwezig is. Tenslotte wordt de boiler weer in bedrijf gesteld. Met het bewijs van onze uitgevoerde werkzaamheden kunt u aantonen dat u voldoet aan de verplichte periodieke maatregelen of aan de zorgplicht.

De verplichte boilerreiniging heeft ook nog financiele voordelen

Veiligheid en regelgeving zijn niet de enige redenen om uw boiler te laten reinigen. Het levert u ook nog eens voordeel op. De werking en capaciteit van uw boiler worden weer geoptimaliseerd. Daarmee vergroot de boilerreiniging de levensduur van uw apparaten.

Vraag nu een boilerreiniging aan

Normec AquaServa denkt met u mee over veiligheid, maar zorgt daarnaast ook voor kostenbesparing. Wat wilt u nog meer? Bel 088 – 00 62 500 of laat uw gegevens achter via ons contactformulier.