Waterveiligheid

Normec AquaServa > Waterveiligheid

Waterveiligheid is van levensbelang

Stel dat uw hotel tijdelijk moet sluiten vanwege Legionella besmetting, of dat uw patiënten in ziekenhuis of zorginstelling erg ziek worden door bacteriën in het leidingwater? Daar moet u niet aan denken! De zorg voor waterveiligheid is heel belangrijk. Uw bewoners, gasten en medewerkers vertrouwen erop dat er schoon en veilig water uit de kraan komt. Of het nu gaat om drink- of tapwater in een grote zorginstelling, een druk hotel met zwembad of een kleine camping.

Volgens het waterleidingbesluit levert het drinkwaterbedrijf u water tot aan de voordeur. Binnen uw gebouw bent u zelf verantwoordelijk voor de honderden meters waterleiding van uw drinkwaterinstallaties. Slechte installaties kunnen grote problemen veroorzaken, zoals bacteriegroei, legionella, slijtage of drukproblemen.

 

De adviseurs en eigen installateurs van Normec AquaServa helpen u met een complete dienstverlening rond waterveiligheid, zodat er altijd schoon en veilig water in uw gebouwen beschikbaar is.

AquaServa Waterveiligheid gif

Risicoanalyse en beheerplan: de basis van veilig water

Is uw waterleidinginstallatie onderdeel van een prioritaire instelling (ziekenhuis, sauna, zwembad), of van een instelling die valt onder de Arbowet? Dan bent u volgens het waterleidingbesluit wettelijk verplicht om een risicoanalyse en beheerplan op te laten stellen door een BRL6010-gecertificeerd bedrijf. Bij Normec AquaServa bent u hiervoor aan het juiste adres.

 

De basis van waterveiligheid begint altijd bij een risicoanalyse en beheerplan. Normec AquaServa is BRL6010-gecertificeerd en brengt voor u in kaart welke risico’s er bestaan in uw drinkwaterinstallatie. Denk bijvoorbeeld aan ‘dode’ leidingen, staat van onderhoud of slijtage. Eigenlijk alle factoren die ervoor kunnen zorgen dat het water in uw waterleidingen niet goed circuleert. Daarnaast maken we voor u een duidelijk en overzichtelijk beheerplan waarin staat welke eenmalige of periodieke maatregelen u moet nemen om het risico tot een minimum te beperken.

Complete dienstverlening voor uw waterveiligheid

Van goed en deskundig advies tot concrete oplossing en duurzaam beheer; Normec AquaServa biedt u een complete dienstverlening voor de waterveiligheid in uw gebouwen. Is er in een van uw gebouwen sprake van een overschrijding van de waterwaarden? Dan komen we direct in actie en zorgen ervoor dat binnen 48 uur het water in uw gebouw weer veilig is, bijvoorbeeld door het plaatsen van speciale Legionella douchekoppen. Daarna gaan we hard aan de slag om de waterveiligheid in uw gebouw duurzaam te herstellen; bijvoorbeeld door brononderzoek, desinfectie van leidingen of keerklepcontrole. Alles wat nodig is om de waterveiligheid van uw installaties te garanderen.