Binnenmilieu

Normec AquaServa > Binnenmilieu

Prettig en gezond binnenmilieu

Heeft u wel eens stilgestaan bij het belang van een gezond binnenmilieu? Vandaag de dag zijn mensen gemiddeld maar liefst 90% van de tijd binnen. En dat terwijl uit onderzoek blijkt dat de luchtkwaliteit binnen vaak tweemaal zo ongezond is als buiten. Allerlei stoffen die in het binnenmilieu vrijkomen, zoals vocht, CO2, fijnstof en radon, kunnen zich bij onvoldoende ventilatie ophopen. Dit veroorzaakt bij de gebruikers van uw gebouw allerlei gezondheidsklachten, zoals:

 

  • Hoofdpijn
  • Irritatie van de ogen
  • Concentratieproblemen, dufheid
  • Huidklachten
  • Irritatie of aandoeningen aan de luchtwegen

Een klimaatonderzoek van Normec AquaServa

Een gezond en comfortabel binnenmilieu is belangrijk voor de gezondheid, het welzijn en functioneren van uw bewoners, medewerkers en gebruikers. Maar steeds vaker is het met de luchtkwaliteit slecht gesteld en voldoet deze niet aan de NEN normen. Meestal door slecht of onvoldoende ventileren, droge lucht en gebrekkig onderhoud aan luchtinstallaties.

 

Door een klimaatonderzoek te laten doen, kunt u hier verandering in brengen. Onze eigen adviseurs en inspecteurs onderzoeken grondig uw luchtinstallatie met bijbehorende luchtbehandelingskasten, luchtkanalen en ventilatiesystemen. Daarbij nemen we ook luchtmonsters voor microbiologisch en fijnstof onderzoek in ons eigen laboratorium. Na afloop van het klimaatonderzoek krijgt u van ons een uitgebreid rapport met al onze bevindingen en concrete adviezen voor uw gebouw.

 

Binnenmilieu weer in balans

Als gebouweigenaar is het voor u belangrijk dat het binnenklimaat duurzaam voldoet aan de Arbo regels en de NEN normen, in het bijzonder NEN 1087. Wilt u naast een klimaatonderzoek ook hulp bij onderhoud, goed beheer of aanpassingen van uw luchtinstallatie? Daarvoor kunt u natuurlijk ook bij ons terecht.

 

Ook kunnen we u helpen met bouwkundige of werktuigbouwkundige aanpassingen of het desinfecteren en onderhouden van de luchtbehandelingskast. We maken samen met u duidelijke afspraken en alle werkzaamheden kunt u makkelijk en direct volgen in Gebouw Online. Graag nemen we u alle zorg uit handen, zodat het binnenmilieu in uw gebouwen weer in balans is!